Kompanija Sony je predstavila kontroler za nadolazeću konzolu PlayStation 5 koju ćemo još čekati.

Foto: Sony

Novi Sonyjev kontroler nazvan je DualSense i on predstavlja najveću razliku u dizajnu u cijeloj 25-godišnjoj istoriji PlayStation konzola.

Kontroler DualSense donosi i velike promjene hardvera, jer ranije najavljeni haptički feedback mijenja staru tehnologiju, a tu tu i adaptivni okidači (dugmad) čiji se otpor može podešavati za različite efekte gameplaya. Kontroler ima integrisani mikrofon, što je prvi put u istoriji Sonyjevih kontrolera, kao i USB-C port. Naravno, krasi ga dvobojna šema te promijenjeni dizajn koji ga čini više oblim.

Share dugme je preimenovano u “create” te omogućava nove načine za kreiranje sadržaja i dijeljenje s ostatkom svijeta. Sony je obećao da će dodatni detalji biti objavljeni nešto kasnije.

Foto: Sony

Neka dugmad su takođe promijenjena u odnosu na DualShock 4, a među njima je i PlayStation dugme koje je u pravom obliku PS loga, a okidači također imaju nešto drugačiji oblik.

Ostale mogućnosti DualShock 4 kontrolera su prenesene na DualSense, kao što je centralno pozicionirani touchpad, dok je osvjetljenje sa sredine premješteno na lijevu i desnu stranu.

Detalji o dostupnim bojama i cijeni kontrolera zasad nijesu poznati. Podsjetimo, kontroler DualShock 4 je prvobitno koštao 59,99 dolara.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve