Sony je objavio koliko je kompanijina PlayStation 4 platforma velika, a istaknute su neke zanimljive statistike, uključujući i prodaju preko milijardu igara do sada.

Foto: tweaktown

Kompanija je tokom CES sajma ukazala na ogromnu dominaciju PlayStation 4 ekosistema u gejming industriji. Najveća zarada dolazi od prodaje softvera, a tokom sedam godina koliko postoji PS4, gejmeri su kupili nevjerovatnih 1,15 milijardi PlayStation 4 igara. Okvirno gledano, prosječan PS4 vlasnik posjeduje devet igara.

Sony je takođe potvrdio da je PlayStation VR prodat u preko pet miliona primjeraka do sada. PS Plus pretplatnici takođe predstavljaju značajnu stavku u Sonijevoj metrici. Kompanija trenutno ima 38,8 miliona PlayStation Plus pretplatnika na svojoj mreži. To pokazuje da se oko 36% vlasnika PS4 konzole pretplaćuje na servis.

Kompanija je takođe podsjetila da PlayStation 5 neće predstavljati nikakav preokret ili resetovanje postojećeg stanja. Sony ističe da će PS5 predstavljati nastavak i evoluciju ekosistema, a prihvatiće sve ono što je PS4 načinilo moćnim uz dodavanje poboljšanja.

Očekuje se da će Sony predstaviti PlayStation 5 na specijalnom događaju u februaru 2020. godine. Konzola će se na tržištu naći tokom prazničnog perioda, krajem godine, i mogla bi koštati 499 dolara.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve