Novi PlayStation kontroler imaće dosta unapređenja u odnosu na postojeći, sudeći prema novoj Sony-jevoj patentnoj prijavi, ali se neće mnogo razlikovati po dizajnu. Prototip dizajna novog kontrolera unijet je u bazu World Intellectual Property Organization (WIPO) 26. decembra ove godine. Prema ilustraciji koja se nalazi u toj prijavi, izgled novog kontrolera neće se mnogo promeniti u odnosu na trenutne DualShock 4 kontrolere. Razlike koje se uočavaju je da novi kontroler neće imati PS dugme, ali se umjesto toga na zadnjoj strani pojavljuju dva nova tastera.

Po svemu sudeći, ti dodatni tasteri će biti programabilni. Njima će moći da se dodijele određene funkcije, kako bi upravljanje u igrama bilo što intuitivnije. Pored toga, uočava se da je premještena pozicija Back tastera.

U ovom trenutku nije sigurno da li je ovo konačan dizajn, pošto lako može da se dese neke dodatne promjene, kao ni da li ovo biti kontroler za PS5. Takođe, u ovom trenutku ne može se reći ni da li će ikad ovo prevazići fazu crteža i postati konkretan proizvod, ali svakako ukazuje na pravac u kome Sony razmišlja kada je razvoj kontrolera u pitanju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve