Sony se svim silama bori da ispuni obaveze prema narudžbama za senzore za kamere. Iako je broj proizvedenih telefona iz godine u godinu relativno stabilan, oni u sebi sadrže sve više kamera, pa je prema tome i broj narudžbina za senzore višestruko povećan.

Foto: Engadget

Kao najveći proizvođač tih senzora na svijetu, Sony drži više od polovine tržišta i snabdijeva neke od najvećih proizvođača telefona. Između ostalog, njihovi senzori se nalaze i u svim novijim iPhone modelima. Već drugu godinu, Sony-jeve fabrike senzorskih čipova rade 24/7 i tokom prazničnih dana. Uprkos tome, ne uspjevaju da da naprave dovoljno čipova da zadovolje potražnju. Kompanija je stoga uložila i značajnu količinu novca u povećanje svojih proizvodnih kapaciteta, ali će oni biti operativni tek 2021. godine.

Međutim, direktor Sony Semiconductor Solutions Group, Terusši Šimicu, već je najavio da ni ti prošireni kapaciteti neće biti dovoljni, jer se u posljednje vrijeme situacija dramatično promijenila. Zbog toga se on unaprijed izvinjava kupcima jer je ubjeđen da neće moći da na vrijeme isporuče sve naručene senzorske čipove.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve