Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Sony donosi prvi pogled na PlayStation 5 VR kontrolere

Ovaj dizajn omogućava da prirodnije gestikulirate rukama tokom igranja, napisao je Sony na blogu PlayStation

Sony je otkrio svoju sljedeću generaciju PlayStation VR kontrolera, dizajniranih za upotrebu sa svojim nadolazećim, under-wraps PS5 VR slušalicama.

Dizajn omogućava da prirodnije gestikulirate rukama

Kontroleri nalik kugli obavijaju se oko svake ruke, dizajnom sličnim Oculus Touch-u i skupom funkcija sličnim standardnom PS5 DualSense-u. Svaki VR kontroler sadrži prilagodljive okidače, haptične povratne informacije i detekciju dodira prsta za palac, indeks i srednje prste. Ovaj dizajn omogućava da prirodnije gestikulirate rukama tokom igranja, napisao je Sony na blogu PlayStation. Praćenje kretanja za svaki kontroler izračunava se putem novih slušalica (što sugeriše da neće biti potrebne postavke kamere).

Lijevi kontroler sadrži analog stick, triangle i square dugmiće, “grip” dugme, trigger dugme i Create dugme. Desni kontroler sadrži jedan analog stick, cross i circle dugmiće, “grip”, trigger i Options dugmad. “Grip” dugme može se koristiti za preuzimanje objekata u igri, na primjer. Sony je prošlog mjeseca rekao da se njegove PlayStation 5 VR slušalice neće lansirati 2021. godine, a novi kontroleri se sada šalju programerima, rekao je Sony, što je vjerovatno razlog zašto ih danas službeno otkrivamo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve