Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Sony ažuriranje za PS5 uključuje poboljšanja HDR-a i podrške za 120 Hz

Sada postoji i nova opcija za automatsko prebacivanje video izlaza na ne-HDR kada koristite igru ili aplikaciju koja ne koristi ne podržava HDR

Sony je već detaljno predstavio veliku novu funkciju koja omogućava igračima da čuvaju – ali ne i da igraju – PS5 igre na eksternom hard disku.

Ažuriranje vam takođe omogućava da PS5 igre skladištite na USB diskovima

Sada postoji i nova opcija za automatsko prebacivanje video izlaza na ne-HDR kada koristite igru ili aplikaciju koja ne koristi ne podržava HDR. Ovo je ključno poboljšanje za one koji koriste HDR na PS5, jer sada znači da više ne morate da kopate po meniju podešavanja da biste ručno onemogućili HDR dok gledate SDR sadržaj. Uz ove HDR promjene, ovo ažuriranje takođe dodaje dvije nove HDMI kontrole u ​​sistemskom dijelu menija za podešavanja PS5. Sada možete uključiti reprodukciju jednim dodirom, koja će automatski uključiti povezani televizor kada uključite PS5 i prebacite ga na tačan ulaz.

Takođe možete da prebacite vezu za isključivanje, što omogućava PS5-u da uđe u režim odmora ako isključite televizor povezan na vašu konzolu. Sony takođe podržava više računarskih monitora sa 120Hz u ovom ažuriranju. Ako imate 1080p PC monitor koji podržava 120Hz, on bi sada trebalo da radi sa ovom brzinom osvježavanja sa PS5. Nažalost, podrška za promenljivu brzinu osvežavanja (Variable Refresh Rate – VRR) i dalje nedostaje na PS5. Ovo najnovije ažuriranje softvera takođe uključuje bolje opcije za brzo onemogućavanje chata tokom igre, opciju pretraživanja kupljenih igara i mogućnost sakrivanja igara u biblioteci.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve