Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Snapchat ukida kontroverzne filtere

Roditelji dvojice mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći, tužili su kompaniju jer tvrde da je filter koji se nalazi na aplikaciji podstakao njihove sinove da voze opasnom brzinom

Snapchat uklanja funkciju koja prikazuje koliko brzo korisnik putuje kad pravi fotografiju ili video zapis. Kompanija Snap je kao razlog navela nedovoljno korišćenje filtera brzine. Roditelji dvojice mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći, tužili su kompaniju jer tvrde da je filter koji se nalazi na aplikaciji podstakao njihove sinove da voze opasnom brzinom.

Snap optužen za podsticanje prekoračenja brzine zbog svog filtera

Snap je izjavio da je onemogućio filter brzine vožnje, ograničivši ga na 56 km/h. Tri muškarca, dva 17-godišnjaka i 20-godišnjak, poginuli su kada je automobil udario u drvo, u Viskonsinu, 2017. godine. Automobil je počeo da ubrzava do brzine znatno iznad ograničenja i Snap je zabiliežio brzinu od 123 km/h. Bezbjednosni aktivisti navode da je Snap morao uzeti u obzir da njegova aplikacija može stvoriti podsticaj prekoračenja brzine.

U sudskim dokumentima se navode i dva sudara iz 2015. godine u kojima su učestvovali korisnici koji su koristili ovaj Snapchat filter. Jedan je rezultirao katastrofalnim povredama, a drugi smrću tri mlade žene koje su udarile parkirani kamion u Filadelfiji. Predsjednik End Distracted Driving-a, Joel Feldman, optužuje Snap da iako su znali u kojoj mjeri se koristi kontroverzni filter, nisu osjetili moralnu odgovornost da ga uklone mnogo ranije. Iz kompanije navode da im ništa nije važnije od sigurnosti njihove Snapchat zajednice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve