Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

Smije se cijeli internet: Novi krah metaverzuma

Izvršni direktor Mark Zuckerberg je postavio svoj selfi iz Horizon Worlds, a njegov avatar se našao ispred digitalne Ajfelove kule. Sve zvuči kao da se metaverzum razvija po planu, ali je problem što ono što je Zuckerberg postavio izgleda kao scena iz slabo razvijene dječje igre

Facebook i Instagram bilježe konstantan pad kada je broj korisnika u pitanju, pa je kompanija Meta računala da će situaciju popraviti novi vještački svijet. Brojne kritike ukazuju na to da su korisnici nepovjerljivi.

Prošla nedjelja je trebalo da protekne u znaku slavlja, ali se kompanija Meta suočila se novim problemima. Iako je Horizon Worlds stigao u još nekoliko novih zemalja, nije bilo razloga za radovanje. Izvršni direktor Mark Zuckerberg je postavio svoj selfi iz Horizon Worlds, a njegov avatar se našao ispred digitalne Ajfelove kule. Sve zvuči kao da se metaverzum razvija po planu, ali je problem što ono što je Zuckerberg postavio izgleda kao scena iz slabo razvijene dječje igre.

Budući da se radi o projektu u koji je uloženo više milijardi dolara, te o svijetu koji bi trebalo da oblikuje našu virtuelnu budućnost, čini se da je sve izmaklo kontroli. Internet je odmah reagovao na Zuckerbergov selfi, pa je ovaj odlučio da popravi stvar. Postavio je novi selfi, koji izgleda bolje nego prvi. Pitanje je da li je to dovoljno da kritičari povjeruju da će sve biti bolje, i to vrlo brzo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve