Neobično je vidjeti na internetu da Google ima probleme u radu. Iako se to veoma rijetko dešava, ipak nije nemoguće. Prije par dana, bili smo svjedoci da su korisnici uglavnom na istočnoj i zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država imali problema sa pristupom Google servisima kao što su Gmail, Google Docs, pa čak i sa YouTube-om.

U potpunosti riješen problem tek posle 3 sata pada

Kao što je zabilježeno na trackerima poput DownDetector-a, čini se da je problem dostigao vrhunac oko 21.00 ET. Na kraju se Google-ov status servera ažurirao kako bi uočio problem, a sve je riješeno oko 22.00 ET. U izjavi za Engadget, portparol Google-a je rekao da su imali neprijatnost sa kratkim prekidom koji je pogodio korišćenje nekoliko njihovih servisa, uključujući G Suite, Gmail i YouTube.

Sundar Pichai, izvršni direktor Google-a je objavio da je problem bio u skupu servera koji usmjeravaju saobraćaj do pozadinskih mrežnih aplikacija, i da su ti serveri prekinuli sa radom. Naravno, ovaj problem nije pogodio sve korisnike, jer nije sav saobraćaj prolazio kroz pomenute servere, pa su zato bili ugroženi samo djelovi ogromnih baza podataka, ne i svi korisnici.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve