Dok se još uvek „muči“ sa preklopnim telefonom (Galaxy Fold), već nekoliko puta odlažući njegovu zvaničnu premijeru, Samsung očigledno nije odustao od inovativnih dizajna za svoje buduće telefone. To dokazuje i prijava patenta za telefon sa rolabilnim ekranom.

U patentnoj prijavi se vidi telefon koji na prvi pogled izgleda prilično tradicionalno. Međutim, on u sebi krije „umotani“ ekran koji može da se razvuče i da se na taj način poveća njegova površina. „Produženje“ ekrana donosi i potpuno novi odnos stranica koji će obezbijediti i nove primjene telefona, piše PC Press.

Ekrani koji se umotavaju nijesu novina. LG je već predstavio televizore sa ekranima koji se umotavaju u rolnu, a i kada su telefoni u pitanju za ovu godinu su najavili rolabilni displej. Takođe i Corning je objavio da su napravili napredak na polju savitljivih ekrana za telefone.

Naravno, ono što je Samsung ponudio u svom patentu, neće izaći na tržište u skorijem periodu. Iako je dokazano da „umotani“ ekrani mogu da se koriste, pitanje je koliko je tehnologija koju su oni patentirali u ovom trenutku daleko od spremnosti za stalnu upotrebu (što je najbolje oslikano u problemu koji ima Galaxy Fold).

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments