Samsung je tokom CES sajma objavio novu T7 liniju prenosivih SSD-ova, koja predstavlja nasljednike T5 modela iz 2017. godine. Novi model ima sličan maksimalan kapacitet do 2TB, ali je Samsung implementirao poboljšanja zahvaljujući dodavanju USB 3.2 Gen 2.

Foto: Samsung

Zahvaljujući novom interfejsu, disk sada može da ponudi brzine čitanja podataka do 1050 MB/s i brzine upisa podataka do 1000 MB/s. Samsung takođe ističe da SSD može da dostigne svoju maksimalnu brzinu kada se koristi uz NVMe interfejs, ali nije objavio specifične brzine u ovom modu.

T7 linija SSD-ova će biti dostupna u dva modela – T7 i T7 Touch. Najveća razlika između dva uređaja je u tome što T7 Touch ima senzor otiska prsta koji osigurava sadržaj uskladišten na disku. Pored toga, tu je i zaštita preko lozinke i AES 256-bit hardverska enkripcija.

Samsung Portable SSD T7 Touch će biti dostupan od ovog mjeseca u preko 30 zemalja širom svijeta, u verzijama od 500GB, 1TB i 2TB i cijenama između 130 i 400 dolara. Standardni T7 će se na tržištu pojaviti tokom drugog tromjesečja.

Komentari

avatar