Južnokorejski ET News izvještava da Samsung planira da agresivnije pojača proizvodnju svojih savitljivih telefona za narednu godinu. Kompanija navodno cilja desetostruko povećanje, mada analitičari izražavaju sumnju u to da postoji dovoljno veliko tržište za ovoliki broj savitljivih telefona.

Galaxy Fold (Foto: Cherlynn Low/Engadget)

Zasnovano na izvještajima, Samsung je do sada prodao oko 500.000 Galaxy Fold modela. Naredne godine, kompanija planira da proizvede 5-6 miliona ovih uređaja, dok Samsung Display traži načine da pojača proizvodnju.

Trenutno, Samsung prodaje Fold u turama od po 10.000 komada. Kako bi dostigao nove zacrtane ciljeve, Samsung će morati da investira u svoja postrojenja u Vijetnamu kako bi pojačao proizvodnju, posebno ukoliko želi da se prebaci na Ultra Thin Glass.

Analitičari predviđaju da će najveći broj savitljivih telefona, koji se budu prodali naredne godine, stići od strane Samsunga. Međutim, DSCC sugeriše da postoji dovoljna potražnja na tržištu za 4-5 miliona savitljivih telefona, dok IHS Markit smatra da će postojati potražnja za svega tri miliona uređaja.

To znači da, ukoliko Samsung i bude uspio da dominira tržištom, kompanija možda neće uspjeti da ostvari zacrtane ciljeve prodaje.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve