Samsung je objavo svoju Health Monitor aplikaciju koja ima mogućnost mjerenja krvnog pritiska, a podržava Galaxy Watch Active 2 seriju pametnih satova. Time je ova kompanija malo požurila, jer je ranije bilo objavljeno da će ova funkcija biti dostupna tokom trećeg kvartala ove godine. Za sada je ona omogućena samo u Južnoj Koreji, gdje je u aprilu dobila dozvolu od strane Ministarstva za hranu i bezbjednost ljekova.

Galaxy Watch Active 2 još uvijek neće moći da se iskoristi kao potpuna zamjena za klasične mjerače krvnog pritiska. Štaviše, oni će biti neophodni za kalibraciju sata i to na mjesečnom nivou. Sistem radi na osnovu optičkih senzora koji mjere promjene u krvnom pritisku, a ne njegovu tačnu vrijednost. Stoga Samsung-ova Health Monitor aplikacija može prije da se iskoristi za praćenje trenda kretanja krvnog pritiska, nego za njegovu provjeru u određenom trenutku.

Najavljeno je da će ova aplikacija podržavati i ECG (elektrokardiogram) srca, ali to će biti dostupno tek od sledećeg kvartala, takođe samo u Južnoj Koreji. Samsung nije dao informacije da li će i kada će ove opcije biti dostupne i u drugim državama, a to svakako neće biti prije nego što svaka pojedinačna država ne odobri njegovu primjenu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve