Android 10 objavljen je u septembru, ali do sada je bio dostupan samo na Google-ovim Pixel uređajima. Obično je potrebno nekoliko mjeseci proizvođačima da sustignu, međutim, kao što je obećao, Samsung je objavio beta verziju svog One UI 2.0 zasnovanog na Androidu 10, za Galaxy S10, S10 + i S10e uređaje. Program se sada pušta u Južnoj Koreji, Njemačkoj i SAD-u, prenosi SamMobile.

Foto: Engadget

One UI 2.0 OS sadrži kombinaciju Samsung-ovih funkcija kao što su manja obavještenja i „poboljšani tamni režim“ koji noću prilagođava osvjetljenost slika i teksta, zajedno sa Androidom 10 pogodnostima kao što je novi Focus Mode.

Softver je navodno dostupna ljudima sa otključanim telefonom ili ugovorom sa Sprint ili T-Mobile. Da biste saznali da li imate pristup, idite na aplikaciju Samsung Members i provjerite notifikacije. Ukoliko uspijete da ga nabavite, bićete daleko ispred vlasnika Galaxy S9 koji su prošle godine želeli Android 9 Pie. Taj softver nije imao beta verziju na Samsung uređajima sve do novembra 2018. godine, četiri mjeseca nakon što je objavljen.

Komentari

avatar