Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Rješenje za Twitter: Elon Musk zaposlio hakera

Haker je dobio zadatak u obliku izazova – da zadate probleme riješi u roku od tri mjeseca

Problemi na platformi Twitter već neko vrijeme privlače pažnju, a haos zahtjeva hitna rješenja. Jedno od zanimljivijih je ono u okviru kojeg je Musk zaposlio jednog hakera.

George Hotz je najpoznatiji po tome što je jednom hakovao PlayStation 3. To je privuklo Muskovu pažnju, pa ga se sjetio kad su počeli problemi u kompaniji koju je tek kupio. Haker je dobio zadatak u obliku izazova – da zadate probleme riješi u roku od tri mjeseca. Jasno je da se ne radi o svim problemima, budući da ih je na platformi trenutno mnogo, pa se od Hotza očekuje da se fokusira na search funkciju koja ne radi.

Musk je i ranije pokušavao da ga zaposli, a zbog problema u kompaniji Tesla. Nisu uspjeli da se dogovore, a Hotz je nakon toga osnovao kompaniju Comma AI koja je napravila softver koji je konkurencija Tesla autopilotu. Nakon tih problema Musk i Hotz su ipak pronašli zajednički jezik, a nakon što ga je haker pohvalio zbog otpuštanja svih onih koji nisu željeli da rade na „hardcore“ Twitter-u. Nakon toga je dobio ponudu za posao.

Izgleda da Hotz ipak neće uspjeti da zamijeni cijeli tim, što na kraju i nije veliko iznenađenje. Izvjesno je da će Twitter nastaviti s radom, a mnogi pretpostavljaju da će Musk otpuštene radnike morati da pozove natrag. Jedan haker nije dovoljan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve