Xiaomi je najavio novi Redmi K30 Pro, svoj najnoviji pristupačni flegšip telefon. On je nasljednik modela K20 Pro (u Aziji), odnosno Mi 9T (u Evropi). U odnosu na svog prethodnika, K30 Pro je vizuelno malo drugačiji od svog prethodnika. Na poleđini se nalazi kružni modul za četiri kamere, a na ovom modelu Xiaomi vraća i pop-up selfi kameru, u odnosu na K30 koji u ekranu ima rupu.

Za ovaj cjenovni rang, hardver ovog modela je poprilično napredan. Posjeduje Qualcomm-ov Snapdragon 865, najnoviji procesor, sa 5G podrškom. Odlikuje ga ekran od 6.67 inča, sa 1080p AMOLED panelom koji podržava HDR10+ standard. Izgleda da je na ovom modelu osvježenje ekrana nestandardno za 2020. godinu, pa tako iznosi 60Hz.

Od četiri kamere na poleđini, glavna ima 64Mpx, a druge su 13MPx sa ultra-širokim objektivom, 2MPx za makro kameru i 5MPx za telefoto. Xiaomi vrlo ozbiljno pristupa “zoom” mogućnostima svojih novih modela, što ovdje omogućava 30x hibridni zoom.

Od ostalih mogućnosti, video koji kamere snimaju podržava rezoluciju od 8K, telefon ima i standardni 3.5-mm ulaz za slušalice što više nije tako često, posjeduje NFC čip, Wi-fi 6 podršku i bateriju od 4.700mAh sa 33W brzim punjenjem preko USB-C porta. Takođe, otporan je na vodu i prašinu u određenoj mjeri sa IP53 standardom.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve