Standardni Exynos 980 procesor nadograđen je implementacijom dodatnog QRNG čipseta opremljenog diodama koje emituju svjetlost i senzor za sliku.

Foto: Twitter/@Techmobi

Ako mislite da je 5G posljednja riječ tehnologije, tu je kvantna tehnologija da vas razuvjeri. Izgleda da u upravo tako razmišljali u Samsungu kada su odlučili da se udruže sa, takođe južnokorejskom, kompanijom SK Telecom.

Iz saradnje te dvije kompanije nastao je prvi “kvantni” 5G pametni telefon na svijetu – Galaxy A Quantum. To je uređaj opremljen QRNG čipsetom (QRNG – Quantum Random Number Generator).

Što se samog njegovog izgleda tiče, u pitanju je “prepakovani” Samsung Galaxy A71 5G, koji je dobio novo ime.

Telefon sa OLED ekranom dijagonale 6,7 inča, koga pokreće Exynos 980 procesor, nadograđen je implementacijom dodatnog QRNG čipseta opremljenog diodama koje emituju svjetlost i senzor za sliku.

Ugradnja tog čipa, u kombinaciji sa odgovarajućom onlajn uslugom, telefon čini veoma bezbjednim. SK Telecom tvrdi da je tako ostvarenu vezu potpuno nemoguće hakovati. Uređaj je, međutim, moguće koristiti samo u mrežama te kompanije, piše Techspot.

Samsung Galaxy A Quantum će se u prodaji u Južnoj Koreji naći već ove nedjelje, po cijeni od 530 dolara, a da li će stići u druge djelove svijeta nije poznato.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve