Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Promjene: Novi Twitter, veći tvitovi

Vijest je naravno došla s naloga Elona Muska, a nakon što je jedan korisnik predložio da se poveća broj dozvoljenih znakova, na šta mu je novi vlasnik odgovorio da je ta izmjena već na spisku

Twitter se polako mijenja, budući da nova uprava traži načine da zadrži korisnike. Mnogi su platformu napustili, drugi su se pak vratili nakon što im je skinuta zabrana, a korisnike izgleda čekaju brojna iznenađenja, te promjene koje bi možda mogle da budu korisne.

Jedan od zanimljivijih je ona koja se tiče broja karaktera u jednom tvitu, a prema posljednjim vijestima bi sa 280 mogao da skoči na čak hiljadu. Vijest je naravno došla s naloga Elona Muska, a nakon što je jedan korisnik predložio da se poveća broj dozvoljenih znakova, na šta mu je novi vlasnik odgovorio da je ta izmjena već na spisku.

Twitter je u početku bio nešto poput mikro-bloga, budući da je svako mogao da se izrazi sa do 140 karaktera. Godine 2017. je taj broj povećan na 280, pa je ta ograničenost ostala osnovna razlika između Twittera i drugih društvenih mreža.

Otkad je preuzeo Twitter u oktobru, Musk je nekoliko puta nagovijestio da nas čeka povećanje broja znakova, a ostaje da se vidi gdje će biti ta nova granica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve