Samsung je navodno održao tajni, interni sastanak sa partnerima i provajderima tokom CES sajma, gdje je kompanija prikazala još uvijek nenajavljene proizvode. Ovo ne predstavlja iznenađenje, jer je južnokorejska kompanija to činila i u prošlosti.

Foto: Eric Risberg/AP/Shutterstock

Veće iznenađenje predstavljaju neki detalji koji su objavljeni tokom sastanka. Prvo, DJ Koh – šef samsung Mobile divizije – je pomenuo zvanični naziv za fleksibilni telefon koji su svi do sada nazivali Galaxy Fold 2. Naredni Samsungov savitljivi telefon bi trebalo da nosi naziv Galaxy Bloom. Kreirane su i neke (mutne) fotografije koje potvrđuju ovo.

Samsung, navodno, planira da promociju uređaja usmjeri ka ženskoj populaciji u njihovim dvadesetim godinama života (što objašnjava naziv). Telefon neće imati plastični film preko ekrana, kao originalni Galaxy Fold, već će koristiti ultra-tanko staklo. Galaxy Bloom će snimati 8K video i biće prvi telefon koji će podržavati ovu funkciju. Postojaće i 4G i 5G verzija Bloom-a.

Pored ovoga, Koh je potvrdio i novu strategiju imenovanja za premijum Galaxy S liniju, o kojoj je takođe bilo dosta glasina u posljednje vrijeme. Tri modela, koji će biti predstavljeni 11. februara, će imati nazive S20, S20+ i S20 Ultra. Očekuje se da će Galaxy S20 Ultra imati 108MP kameru na poleđini, kao i podršku za 100x zoom. Sva tri modela će imati mogućnosti 8K snimanja.

Komentari

avatar