Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Pornhub i nove blokade

Web lokacija je sada prekinula pristup u najmanje pola tuceta država u znak protesta zbog sličnih zakona o verifikaciji starosne dobi koji su se brzo proširili po konzervativnim američkim državama

Pornhub planira da blokira pristup svojoj veb stranici u Indijani i Kentakiju kao odgovor na zakone o verifikaciji uzrasta koji su osmišljeni da spriječe dejcu da pristupaju veb lokacijama za odrasle. Web lokacija je sada prekinula pristup u najmanje pola tuceta država u znak protesta zbog sličnih zakona o verifikaciji starosne dobi koji su se brzo proširili po konzervativnim američkim državama.

Indijana će izgubiti pristup 27. juna, prema Indiana Capital Chronicle, a Kentaki će izgubiti pristup 10. jula, prema Kentucky Public Radio.

Pornhub kaže da blokira pristup svojoj veb stranici zbog zabrinutosti za privatnost oko novih zakona. Zakoni uglavnom zahtijevaju od odraslih da pošalju neki oblik državne lične karte kako bi dokazali da imaju 18 ili više godina. Electronic Frontier Foundation kritikovala je zakone kao „sisteme nadzora“ koji mogu dovesti do zloupotrebe ili krađe osjetljivih podataka. „Ova šema bi nas dalje vodila ka internetu gdje se naši privatni podaci podrazumijevano prikupljaju i prodaju“, napisala je organizacija prošle godine.

Ailo, matična kompanija Pornhub-a, rekla je za Capital Chronicle da podržava verifikaciju starosti, ali smatra da su trenutni zakoni „neefikasni, nasumični i opasni“. Kompanija je u Luizijani prošle godine uvela verifikaciju starosti zasnovanu na ID-u i kaže da je promet opao za 80 odsto kao rezultat. Ailo tvrdi da će ova politika navesti potrošače na veb stranice koje ne poštuju zakon i možda neće u suprotnom moderirati njihov sadržaj.

Do sada je pristup Pornhubu bio blokiran u državama uključujući Teksas, Severnu Karolinu, Montanu, Misisipi, Virdžiniju, Arkanzas i Jutu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve