Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Popularna igrica dostigla 70 miliona kupaca

PUBG korporacija, iza koje stoji Tencent, objavila je da je do sada prodato 70 miliona primjeraka igre za platforme PC, Playstation 4 i Xbox One, gdje najvećeg udjela ima PC verzija koja se najranije i pojavila

Popularni Battle Royale PlayerUnknown’s Battlegrounds nastavlja sa dobrom prodajom i 3 godine nakon izlaska.

foto play.co.rs

PUBG korporacija, iza koje stoji Tencent, objavila je da je do sada prodato 70 miliona primjeraka igre za platforme PC, Playstation 4 i Xbox One, gdje najvećeg udjela ima PC verzija koja se najranije i pojavila.

Inicijalna popularnost igre je oslabila znatno, što se vidi u podatku da je 50 miliona primjeraka prodato već u prvih godinu dana od izlaska.

Uticaja na slabljenje popularnosti dijelom imaju developeri zbog spore reakcije na određene probleme, ali i činjenica da na tržištu postoje Battle Royale shooteri koji su potpuno besplatni za igranje, gdje se PUBG ne može izboriti, barem ne sa ovom verzijom, prenosi Play.

Developeri u razvoju imaju PUBG Lite verziju koja će biti besplatna za igranje, ali se tek treba pojaviti na zapadu, gdje će vjerovatno ostvariti dobre rezultate. U odnosu na PUBG za “jače” platforme, mobilna verzija ove igre bilježi preko 400 miliona preuzimanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve