Podaci istraživačke kompanije GlobalWebIndex pokazuju kako ove godine korisnici Interneta širom svijeta pola vremena koje provedu online to čine na računaru, a pola na mobilnom telefonu.

Ilustracija

U posljednjih šest godina, koliko se ovo istraživanje sprovodi, ova slika se značajno promijenila. Isti podaci su 2013. godine pokazivali kako prosječan korisnik Interneta na svijetu, na ovaj ili onaj način, online provede oko šest sati na dan – međutim, tek četvrtina tog vremena (tačnije 27%) odlazila je na surfovanje preko mobilnog telefona.

Razvoj mobilnih telefona sa sve većim ekranima, bržim pregledačima i uopšteno prilagođenost web-a surfovanju preko mobilnih uređaja, trendovi su koji idu ruku pod ruku sa produžavanjem vremena provedenog uz mobilni telefon. Tako je od 2013. do danas vrijeme prosječnog dnevnog surfovanja na mobilnom telefonu više nego udvostručeno.

Sada, 2019. godine, prosječan korisnik na mobilnom uređaju surfuje tri sata i 23 minuta, dok za računarom provede tri sata i 27 minuta dnevno. Zaključak koji se može izvući iz ovih podataka jeste da je mobilno korišćenje Interneta nakon više godina rasta dostiglo desktop surfovanje, a po svemu sudeći nastaviće da raste.

U istom prosmatranom periodu vrijeme provedeno za računarom smanjilo se za oko jedan sat dnevno, međutim ukupno vrijeme provedeno online je sa šest poraslo na skoro sedam sati.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve