Amplitudo akademija u partnerstvu sa Ministarstvom kulture Crne Gore, pokreće nove, besplatne obuke za razvoj i dizajn video igara.

foto Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju program počinje 15. juna i traje 6 mjeseci tokom kojih će polaznici imati priliku da savladaju kompletan proces kreiranja igara.

Nakon rada sa mentorima najbolji će dobiti priliku da se zaposle i postanu dio tima koji će, u saradnji sa iskusnim programerima, napraviti prvu video igru Amplitudo Akademije.

Kreativna gejming industrija je, kako je saopšteno, profesija koja je već osvojila svijet, a sada zaživljava i kod nas.

“Cilj nam je da na ovaj način otpočnemo proces kojim ćemo Crnu Goru ucrtati na globalnu mapu industrije koja je u svijetu, po rastu davno nadmašila i muzičku i filmsku.

U 2019. globalno tržište igara dostiglo je vrijednost od oko 152 milijarde dolara, što je povećanje od 9.6% u odnosu na 2018.

Vjeruje se da da će do 2025. dostići i više od 300 milijardi dolara”.

Obuke Amplitudo Akademije realizuju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u okviru programa Kreativna Crna Gora kojim se podstiče razvoj sektora kreativnih industrija kao ključnom u formiranju savremene kreativne zajednice koja djeluje u domenu inovativnog stvaralaštva. Svi zainteresovani CV i portfolio mogu poslati na mejl obuke@amplitudo.me do 5. Juna, navode organizatori.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments