Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Photoshop pojačan vještačkom inteligencijom, šta sve sada može

Za sada su novi alati dostupni samo u beta verziji Photoshopa, ali Adobe je dozvolio pristup nekim funkcijama i u Web verziji

Photoshop, popularni program za obradu slika iz Adobe kuhinje, dobio je niz dodatnih funkcija generativne vještačke inteligencije zasnovane na njihovom ‘Firefly’ alatu.

Nove funkcije bi trebalo da omoguće da slike budu dopunjene pozadinom i objektima generisanim od strane vještačke inteligencije, a istovremeno će poboljšati tačnost uklanjanja objekata na slici.

Za sada su novi alati dostupni samo u beta verziji Photoshopa, ali Adobe je dozvolio pristup nekim funkcijama i u Web verziji.

Između ostalog, sada je moguće unositi tekstualne upite u ‘Firefly’ da bi se opisao tip slike ili objekta na prirodnom jeziku.

Adobe će podrazumijevano korisnicima pružiti tri varijacije za svaki upit.

Iz kompanije ističu da će novi alati naročito biti od pomoći amaterima i malim preduzećima koja žele da unaprijede svoj grafički dizajn, ali i da je ‘Firefly’ zamišljen kao ‘kopilot koji ubrzava čitav proces’, a ne kao alat koji će potpuno zamijeniti grafičke dizajnere.

Izvornova.rs

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve