PayPal napustio Facebookov projekat Libra kriptovalute

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je PayPal napustio projekat Libra, ali je ranije ove nedjelje objavljeno da nekoliko firmi (kao što su Visa i Mastercard) imaju rezervisan stav po pitanju kriptovalute nakon što su banke i vlade širom svijeta počele da sumnjaju u projekat

Nakon navoda da nekoliko kompanija razmatra povlačenje svoje prvobitne podrške za Facebookovu Libra kriptovalutu, Paypal je objavio da napušta Libra Association – neprofitno, rukovodeće tijelo koje upravlja Libra kriptovalutom. PayPal ističe da i dalje podržava Libra napore u budućnosti, ali da u ovom trenutku želi da se fokusira na svoj rad.

Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Za sada nije potpuno jasno zbog čega je PayPal napustio projekat Libra, ali je ranije ove nedjelje objavljeno da nekoliko firmi (kao što su Visa i Mastercard) imaju rezervisan stav po pitanju kriptovalute nakon što su banke i vlade širom svijeta počele da sumnjaju u projekat.

U izjavi, povodom ove teme, PayPal je istakao:

“PayPal je donio odluku da odustane od budućeg učešća u Libra Association projektu i da nastavi da se fokusira na unapređenje svoje misije i poslovnih prioriteta, u naporima da se demokratizuje pristup finansijskim servisima populaciji kojoj to nije dostupno”.

Reagujući na odluku PayPal-a, Dante Disparte, šef polise i komunikacija u Libra Association-u, je istakao:

“Jasno nam je da su promjene uvijek teške, te da svaka organizacija koja je započela ovo putovanje mora da preispita sopstvene rizike i nagrade koje idu uz promjene koje Libra obećava”.

Iako je ovakva odluka PayPal-a popriličan udarac za Libra Association, dvije kompanije bi se mogle ponovo udružiti u budućnosti ukoliko se popravi situacija na polju regulativa. Paypal je istakao da podržava napore i ciljeve koje Libra pokušava da ostvari te da će sa Facebookom sklapati partnerstva u budućnosti.

Komentari

avatar