Petak, 31 Marta, 2023
Rubrika:

Ovo su najvažniji noviteti na Samsung A52 i A72 seriji

Ipak, kako korisnici uvijek žele više Samsung na Galaxy A52 i Galaxy A72 je po prvi put ugradio i neke od veoma važnih opcija, koje ove telefone čine otpornim na vrijeme i u hardverskom smislu. Vjerujem da ste ovaj važan aspekt hardvera zanemarili ali ovo su konkretno tri opcije posebno važne

Nova Galaxy A serija prvi put donosi neke od veoma važnih opcija na A52 i A72 modelima i baš one ih čine potpuno izvrsnim u klasi. Kako bi riješio ovaj problem Samsung je odlučio da Galaxy A52 i Galaxy A72 dobijaju tri Android ažuriranja operativnog sistema – Android 12, 13 i 14 – i čak četiri godine bezbijednosnih ažuriranja u saradnji sa Google kompanijom svakog mjeseca.

Ipak, kako korisnici uvijek žele više Samsung na Galaxy A52 i Galaxy A72 je po prvi put ugradio i neke od veoma važnih opcija, koje ove telefone čine otpornim na vrijeme i u hardverskom smislu. Vjerujem da ste ovaj važan aspekt hardvera zanemarili ali ovo su konkretno tri opcije posebno važne:

  1. OIS optička stabilizacija
  2. Novi tip Super AMOLED ekrana I Game Booster i surrond zvuk.
  3. Sistem 4 kamere, OIS i optički zum

Samsung je Galaxy A52 glavnu kameru opremio optičkom stabilizacijom kadra, dok je na Galaxy A72 to učinio na dvije kamere – glavnoj i telefoto kameri. OIS opcija ne samo da stabilizuje kadar i eliminiše podrhtavanje, nego fotografije i video čini bistrijim i oštrijim. OIS je od izuzetne pomoći i prilikom slikanja i snimanja tokom noći, a unaprijeđen Noćni režim dodatno podiže kvalitet slika nastalih ne samo u mraku, nego i kad ima manje prirodnog svijetla u kadru. Samsung Galaxy A52 ima identičnu glavnu kameru rezolucije 64 MP (f/1,8) kao i Galaxy A72, a ova dva telefona dijele istu ultraširoku kameru (12 MP, f/2,2) i makro kameru (5 MP, f/2,4). Na Galaxy A52 telefonu nalazi se dodatna depth kamera rezolucije 5 MP (f/2,4), a Galaxy A72 ima telefoto kameru rezolucije 8 MP (f/2,4) sposobnu čak za do 3x optički zum, što je još jedna karakteristika prvi put primijenjena na Galaxy A seriji. Oba telefona s prednje strane imaju Galaxy kameru rezolucije 32 MP spremnu da otključa uređaj skeniranjem lica ili da napravi odličan selfi korišćenjem nekog od modova za portrete pomognute vještačkom inteligencijom (AI).

Brže osvježavanje ekrana i jače osvjetljenje

Samsung Galaxy A52 i Galaxy A72 su prvi mobilni telefoni nove Galaxy A serije sa ekranima čije je osvježavanje 90 Hz. To omogućava ljepše i prijatnije skrolovanje sadržaja, kao i bolje animacije. Osim toga osvjetljenje ekrana je do čak 800 nita, a Super AMOLED matrica garantuje čitljivost u svim uslovima. Boje su zasićenije, istovremeno jasnije, a ekran je pritom i štedljiviji, jer je Super AMOLED tako napravljen da struju troše samo osvjetljeni pikseli, dok crni ne svijetle uopšte.

Kada se o zaštiti očiju radi SGS sertifikat garantuje komfornije čitanje i gledanje tokom noći i pred spavanje, jer tzv. Eye Comfort Shield opcija smanjuje količinu plave svjetlosti i time manje umara naše oči. Ekran Galaxy A52 ima dijagonalu od 6,5 inča, dok je dijagonala Galaxy A72 ekrana 6,7 inča (16,51 i 17 centimetara), ali oba imaju FHD+ rezoluciju (1.080 x 2.400 piksela).

Bolje igranje, jača muzika i ljepše gledanje videa

Samsung Galaxy A52 i Galaxy A72 imaju odlične stereo zvučnike, po jedan sa gornje i donje strane, što omogućava da se uživa u stereo zvuku i bez priključenih slušalica. Sjajno je to što je Samsung i na jednom i na drugom telefonu ostavio klasičan 3,5 mm otvor za slušalice, što daje više fleksibilnosti prilikom izbora slušalica, ali i utiče da se manje troši baterija kad se priključe na taj način.

Gledanje serija ili videa na ovakvom ekranu i uz stereo zvučnike nikad nije bilo bolje u ovoj klasi, to potpisujemo, a osim ovoga stereo zvuk je izuzetan dodatak i za video igre.

Svim igračima na raspolaganju su Snapdragon 720G čipset sa Adreno 618 grafičkim čipom, od 6 GB RAM memorije i 128 GB memorije uz mogućnost stavljanja fajlova i na microSD karticu (teorijski kapacitet do 2 TB). Sve ovo je vrlo dobra podloga za kvalitetno igranje, ali Samsung ima još jedan trik – Game Booster opciju.

Game Booster karakteristika kombinuje softverske i hardverske performanse telefona i tako smanjuje smetnje i omogućava da se igre igraju prijatnije uz namjenski interfejs i lako dostupan meni. Frame Booster pruža grafici dodatno glatko i realističnije igranje uz manje trošenje resursa. Dodatno, Game Booster pamti obrasce korišćenja kako bi optimizovao bateriju, temperaturu i memoriju telefona i usmjerio ih na igranje i ni na šta drugo u tom trenutku.

Osim ovih važnih karakteristika, Galaxy A52 i Galaxy A72 su IP67 vodootporni, što znači da su otporni na polivanje vodom, prskanje, kišu i slučajan pad u tečnost, ali ovo znači i otpornost na prašinu i uticaj prljavštine. Cijene Galaxy A72 i Galaxy A52 telefona pogledajte na zvaničnom Samsung profilu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve