Nedjelja, 4 Juna, 2023
Rubrika:

Ovo su najnestabilnije aplikacije za iPhone i Android

Nerijetko vam se dešava da aplikacije "krešuju"? Niste jedini, a čak postoji lista najgorih aplikacija kada je stabilnost u pitanju

U nekom idealnom svijetu, aplikacije na našim telefonima bi bile izuzetno stabilne i radile bez grešaka. Nažalost, to nije svijet u kojem živimo, pa se nerijetko dešava da se mnoge jednostavne ugase i vrate nas na početni ekran, odnosno, kako se to narodski kaže – da “krešuju”.

Prema istraživanju koje je sproveo Uswitch, najnestabilnije aplikacije su upravo one koje koristi najveći broj ljudi, poput Facebook-a i Tinder-a.

U sprovedenoj analizi, Uswitch je sagledao veliki broj aplikacija, a zatim ih rangirao prema broju prijavljenih problema na osnovu milion preuzimanja svakog mjeseca, prema korisničkim izvještajima i ocjenama, ali i prema broju Google pretraga o problemima svake od tih aplikacija.

Top 10 lista najnestabilnijih aplikacija:

1. Facebook
2. YouTube
3. Twitter
4. McDonalds
5. Tinder
6. Uber
7. Discord
8. Amazon
9. WhatsApp
10. Instagram

Bez iznenađenja, pogotovo ako uzmemo u obzir da je od samog početka bila cjediljka baterije i nerazumni potrošač pozadinskih resursa, ispostavilo se da je najnestabilnija aplikacija Facebook. Koliko je društvena mreža Marka Zakerberga zahtjevna najbolje govori podatak da postoji Lite verzija za uređaje koji ne mogu da izdrže ovo grabljenje memorije i resursa, kao ni tok neprekidnih obavještenja, a da ne pominjemo konstantnu invaziju privatnosti i skandale oko serviranja reklama, koje definitivno doprinose da se ova aplikacija nađe na vrhu liste.

Ono što jeste iznenađujuće je da je čedo kompanije Google, YouTube, druga najnestabilnija aplikacija, a svoju poziciju je zaradila zahvaljujući najvećem broju instanci padova servisa u toku prošle godine. Ipak, kada su u pitanju prijave problema, Twitter je apsolutni rekorder, sa 195 prijava na milion preuzimanja, ali se samo zahvaljujući drugim parametrima nije našao na višoj poziciji.

Izvorb92.net

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve