Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Ovi Xiaomi telefoni više neće dobijati MIUI ažuriranje

Xiaomi je dopunio listu telefona koji su došli do kraja svog radnog vijeka i više neće dobijati MIUI ažuriranje. Provjerite da li je i vaš telefon na listi

Xiaomi je nedavno ažurirao spisak svojih telefona kojima je istekao period podrške. To znači da ovi uređaji više neće dobijati MIUI ažuriranje ili za Android operativne sisteme. Ažurirana lista uključuje šest novih uređaja iz linije Xiaomi, Redmi i POCO modela. Kompanija ažurira ovu listu nekoliko puta godišnje. Uobičajeno ovaj spisak uključuje starije modele koje brend više ne podržava i koji su bili aktuelni prije više od dvije ili tri godine.

Sedam Xiaomi telefona više neće dobijati MIUI ažuriranje

Popularni proizvođač telefona je objavio spisak modela kojima je ukinuo podršku na svom zvaničnom sajtu. Revidirani spisak je sada obuhvatio sljedeće modele: Xiaomi 11 Lite, Xiaomi Mi 10s, Poco F3, Poco F3 GT, Poco X3 GT, Redmi K40 Pro i Redmi K40 Pro+.

Iako će ovi modeli možda dobijati povremena ažuriranja u narednim nedjeljama kako bi ispravili greške ili poboljšali rad, kompanija više neće razvijati novi “firmver” za njih. Kao rezultat takve odluke, za ove uređaje će biti dostupna isključivo ažuriranja čiji je razvoj do sada završen.

Takođe, bezbjednosne zakrpe za Android neće biti predmet korekcije za navedeni spisak uređaja. To sa druge strane znači veću izloženost mogućim napadima i bezbjednosnim rizicima, obzirom da se u softveru uređaja mogu pojaviti sigurnosne rupe.

Nijedan od sedam modela neće biti ažuriran na buduću verziju MIUI operativnog sistema. Nova MIUI verzija neće stići prije kraja ove ili početkom sljedeće godine. Korisnici telefona sa objavljenog spiska će morati da se zadovolje najnovijom, dostupnom verzijom MIUI 14 operativnog sistema, izvještava Gizchina.

Ukoliko posjedujete neki od uređaja sa ove liste, realnost je takva da više nećete dobijati nova ažuriranja. Ovo se odnosi i na važne bezbjednosne zakrpe. Dakle, trebalo bi da budete svjesni ovih činjenica koje itekako mogu uticati na rad vašeg telefona.

Važno je da ažurirate svoj uređaj iz bezbjednosnih razloga. Stoga biste možda željeli da razmislite o prelasku na neki noviji uređaj. Na taj način ćete nastaviti da dobijate ažuriranje softvera i osiguraćete bezbjednost rada svog uređaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve