Ovako će izgledati novi Google Pixel 4: Umjesto “zareza” na vrhu pametni senzori

Rješenje tog gornjeg segmenta u skladu je sa najavama iz same kompanije pa bi tu trebalo da se nađe i novi senzor nazvan Soli koji bi trebalo da omogući napredno prepoznavanje lica u odnosu na postojeće sisteme

Snimak koji navodno prikazuje izgled novog Google Pixel 4XL pametnog telefona procurio je na društvene mreže. Snimak pokazuje da se Google “riješio” gigantskog “zareza” kakav je imao model Pixel 3XL i zamijenio ga standardnijim vrhom sa kamerama i senzorima.

Foto: GettyImages/ Leon Neal

Rješenje tog gornjeg segmenta u skladu je sa najavama iz same kompanije pa bi tu trebalo da se nađe i novi senzor nazvan Soli koji bi trebalo da omogući napredno prepoznavanje lica u odnosu na postojeće sisteme.

Tako će Pixel 4XL detektovati da želite da otključate telefon prije nego što ga i podignete i moći će da skenira vaše lice iz različitih uglova – tako da nećete morati da prinosite telefon licu kako biste ga otključali.

Soli senzor će takođe biti korišćen i za detekciju pokreta pa ćete moći da mijenjate pjesme, odlažete alarme i utišavate telefonske pozive mahanjem rukom ispred telefona, prenosi BusinessInsider.

Donji okvir telefona je uži, a video prikazuje i stranice novog Pixela. Zadnja strana telefona, djeluje, napravljena je od stakla za razliku od ranijih modela kod kojih je bilo i metala.

Na snimku se vidi i sistem kamera koji izgleda identično fotografijama koje je Google objavio ranije.

Kao što se očekivalo, Google neće vratiti ulaz za slušalice koji je uklonjen još na modelu Pixel 2 iz 2017. godine.

Očekuje se da će Google objaviti model Pixel 4 u oktobru.

Komentari

avatar