Snimak koji navodno prikazuje izgled novog Google Pixel 4XL pametnog telefona procurio je na društvene mreže. Snimak pokazuje da se Google “riješio” gigantskog “zareza” kakav je imao model Pixel 3XL i zamijenio ga standardnijim vrhom sa kamerama i senzorima.

Foto: GettyImages/ Leon Neal

Rješenje tog gornjeg segmenta u skladu je sa najavama iz same kompanije pa bi tu trebalo da se nađe i novi senzor nazvan Soli koji bi trebalo da omogući napredno prepoznavanje lica u odnosu na postojeće sisteme.

Tako će Pixel 4XL detektovati da želite da otključate telefon prije nego što ga i podignete i moći će da skenira vaše lice iz različitih uglova – tako da nećete morati da prinosite telefon licu kako biste ga otključali.

Soli senzor će takođe biti korišćen i za detekciju pokreta pa ćete moći da mijenjate pjesme, odlažete alarme i utišavate telefonske pozive mahanjem rukom ispred telefona, prenosi BusinessInsider.

Donji okvir telefona je uži, a video prikazuje i stranice novog Pixela. Zadnja strana telefona, djeluje, napravljena je od stakla za razliku od ranijih modela kod kojih je bilo i metala.

Na snimku se vidi i sistem kamera koji izgleda identično fotografijama koje je Google objavio ranije.

Kao što se očekivalo, Google neće vratiti ulaz za slušalice koji je uklonjen još na modelu Pixel 2 iz 2017. godine.

Očekuje se da će Google objaviti model Pixel 4 u oktobru.

Komentari

avatar