Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

Ova veb stranica je raj za uhode jer ima sve vaše fotografije koje ste ikada objavili

Ukoliko tražite nekoga onlajn, u tome vam može pomoći veb stranica koja koristi tehnologiju vještačke inteligencije i djeluje pomalo jezivo

PimEyes je stranica za pretraživanje fotografija koja koristi tehnologiju prepoznavanja lica kako bi pronašla svaku fotografiju osobe koja je ikada objavljena na internetu.

Nakon što neko prenese fotografiju osobe koju želi da pronađe, PimEyes će pretražiti internet kako bi uporedio lice te osobe s licima drugih. Iako tehnologija nije savršena, veoma je precizna u pronalaženju osobe koju tražite ili sličnih osoba.


Ali, da biste saznali izvor prenesene slike, morate da platite određeni mjesečni iznos, a prva tri pretraživanja su besplatna. Na stranici piše da je kreirana u svrhu pomaganja ljudima da se obrane od prevaranata i kradljivaca identiteta, a ljudi komentarišu da su šokirani njezinom preciznošću.

“Raj za uhode”

“Sam sam ga testirao i bio sam šokiran brzinom i preciznošću”, napisao je jedan tviteraš, dok je drugi dodao: “Strašno je da potpuni stranac može da vas fotografiše negde i da potom sazna sve o vama.”

Uprkos dobrim namjerama, tehnologija je postala kontroverzna jer neki vjeruju da može da se koristi za uhođenje. “Ovo je raj za uhode”, napisala je jedna tviterašica.


Zaštita fotografija

Na stranici piše da postoji opcija postavljanja upozorenja kako bi korisnici mogli da zaštite svoje fotografije.

Naime, ako korisnik naiđe na svoju fotografiju i želi da je izbriše, može postaviti upozorenja koja će ga obavijestiti kada se njegova fotografija postavi negdje na internetu, a PimEyes će zatim očistiti sliku od izvora.

Stranica u svojim uslovima pružanja usluge navodi da se u slučaju otkrivanja zloupotrebe usluge nalog trajno blokira bez prava na povraćaj novca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve