Oppo prikazao svoju prvu kameru ispod ekrana

Dio ekrana, koji je iznad sočiva, kreiran je od izuzetno providnog materijala sa redizajniranom strukturom piksela kako bi se obezbijedilo optimalno prenošenje svijetla. Kamera je takođe specifična - stiže sa velikim otvorom blende, velikim senzorom i odličnom veličinom piksela

Kompanija Oppo je danas, tokom MWC Shanghai 2019 događaja, najavila svoje prvo Under-Screen Camera rješenje, koje je nagoviještavano prethodnih mjeseci. Selfi kamera se smješta ispod displeja uređaja, omogućavajući iskustvo punog ekrana bez izreza i pokretnih mehanizama.

Foto: Twitter

Kako bi omogućio rad tehnologije, Oppo je prikazao i prilagodljivi displej i kamera modul. Dio ekrana, koji je iznad sočiva, kreiran je od izuzetno providnog materijala sa redizajniranom strukturom piksela kako bi se obezbijedilo optimalno prenošenje svijetla. Kamera je takođe specifična – stiže sa velikim otvorom blende, velikim senzorom i odličnom veličinom piksela, piše Benchmark.

Oppo je istakao da postoje tri algoritma koji poboljšavaju performanse kamere a da se pri tom ne ugrožavaju performanse displeja. Prvi algoritam je White Balance, gdje je Oppo ciljao podešavanja i kalibrisanje boje u odnosu na bilo koji izvor svjetlosti koji bi mogao ugroziti sliku. Potom je tu HDR algoritam, koji povećava osvjetljenje u senkama. Haze Removal algoritam riješava probleme koje stvara čvrsti materijal koji ide preko sočiva – omogućava povećanje oštrine fotografije.

Oppo ističe da planira da isporuči “futuristički, jednodelan telefon, koji je lako prepoznatljiv i bez izreza”, ali je odlučio da ne objavi njegove specifikacije, cijenu i dostupnost, istakavši samo da će se uređaj pojaviti ukoro.

Komentari

avatar