Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Opera browser sada dozvoljava emoji web adrese

Yat emoji domeni omogućavaju korisnicima da personalizuju svoj internet identitet, potencijalno dajući kreatorima, umjetnicima i drugima veću vidljivost na mreži

Kompanija za web browsere Opera, saopštila je da će omogućiti web adresama zasnovanim samo na emodžijima „da donesu novi nivo kreativnosti na internet“.

Kompanija pod imenom Yat će vam prodati niz emodžija kao URL

Integracija je dio partnerstva sa Yat-om, kompanijom koja prodaje URL-ove sa nizovima emodžija u njima. Prošlo je skoro 30 godina otkako je svjetska mreža predstavljena javnosti, a nije bilo mnogo inovacija u prostoru web linkova: ljudi još uvijek uključuju .com u svoje URL adrese, rečeno je u saopštenju za javnost. Yat stranice su jedinstveni domeni koji se generišu kada neko kupi niz emodžija (koji se sam naziva Yat). Vlasnik Yat-a može da kreira NFT svog niza emodžija, a kompanija planira da na kraju dozvoli korisnicima da povežu svoje Yats sa elektronskim plaćanjem. Prema kompaniji, muzičari su među prvima koji su usvojili Yats; na primjer, Yat stranica pjevačice Kesha je emojis Rainbow Rocket Alien, praćen y.at, koji preusmjerava na njen web sajt Kesha’s World.

Yat emoji domeni omogućavaju korisnicima da personalizuju svoj internet identitet, potencijalno dajući kreatorima, umjetnicima i drugima veću vidljivost na mreži. Kompanija je predstavila Yat stranice 1. februara. Sa integracijom Opere, korisnici neće morati da ukucavaju y.at dio web adrese Yat stranice kao što to rade u drugim browserima — da biste došli do Keshine Yat stranice u Operi, samo biste ukucali Rainbow Rocket Alien emojis.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve