Srijeda, 4 Oktobra, 2023
Rubrika:

Od sada na WhatsApp-u razmjena fotografija visokog kvaliteta

Radi se o mogućnošću dijeljenja fotografija visokog kvaliteta putem platforme, a ona je sada konačno počela da stiže korisnicima

WhatsApp je pre par mjeseci počeo sa testiranjem jednog važnog znaka.

Radi se o mogućnošću dijeljenja fotografija visokog kvaliteta putem platforme, a ona je sada konačno počela da stiže korisnicima.

Beta ažuriranje za Android i iOS, koje sa sobom donosi gore navedenu mogućnost, počelo je da stiže korisnicima širom svijeta.

Beta ažuriranje za iOS dolazi s brojem iOS 23.11.0.76, dok za Android dolazi sa brojem 2.23.12.13. Nakon što na svom telefonu ažuriraju WhatsApp, korisnici će imati mogućnost da odaberu i da šalju šalju fotografije visokog kvaliteta, konkretno “HD” fotografije, uz očuvanje originalne veličine fotografija. Ipak, treba napomenuti da se na fotografije i dalje primjenjuje svjetlosna kompresija.

Funkcija deljenja fotografija visokog kvaliteta aktivira se kada korisnici odaberu fotografiju veće veličine za slanje. Opcija odabira većeg kvaliteta (HD) pojavljuje se samo za takve fotografije, dok zadata postavka ostaje “Standardni kvalitet”. To znači da korisnici uvijek ručno moraju da odaberu HD opciju.

Treba napomenuti da je trenutno opcija visokog kvaliteta dostupna samo za dijeljenje fotografija putem četa. Dakle, ovo se ne odnosi na video-zapise i medije objavljene na storiju, ali očekuje se da WhatsApp to unaprijedi u budućnosti.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve