Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Novo lice Ilustratora

Dodate su i nove četkice koje podržavaju kaligrafske poteze četkicom. iPad verzija ima funkciju blent za spajanje jednog oblika sa drugim. A moguće je transformisati objekat u oblik promjenom njegove putanje i krive, bez potrebe da ručno manipulišete svakom tačkom sidrenja

Pored izmjena za Photoshop, Adobe je najavio i nove fukcije za Ilustrator. Najveće promjene se odnose na 3D efekte koji su dostupni za pristup preko ažuriranog panela. Tu je i promjena početne stranice Substance 3D na kojoj možete da pronađete i preuzmete najrelevantnije 3D ilustracije i materijal za svoj rad.

Nove opcije

Novi Ilustrator ima automatsku aktivaciju fontova koji su dizajnirani da aktiviraju nedostajuće fontove a koji su dostupni u biblioteci kada se otvori document. Pored toga dostupno je ažuriranje za Ilustrator na iPad-u sa pregledom Vectorise. Zahvaljujući tome možete bilo koju sliku da pretvorite u vektorsku grafiku. To je dosta korisno kada želite da kreirate skice.

Dodate su i nove četkice koje podržavaju kaligrafske poteze četkicom. iPad verzija ima funkciju blent za spajanje jednog oblika sa drugim. A moguće je transformisati objekat u oblik promjenom njegove putanje i krive, bez potrebe da ručno manipulišete svakom tačkom sidrenja.

Adobe je dodao i lenjire, vodiče i istoriju verzija kroz postavljanje povezanih PSD datoteka iz Photoshopa ili Fresco u dokumentu. Takođe je moguće siječenje i lijepljenje teksta ili grafike između Photoshop-a, Freco-a i Ilustrator-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve