Kada je Facebook u pitanju, gotovo da nema dana da se ne otkrije neki novi problem sa privatnošću. Ovog puta, na redu su korisnici aplikacije za iOS operativni sistem.

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Već nekoliko dana korisnici iPhonea prijavljuju postojanje novog problema sa Facebook aplikacijom, koja uključuje kameru telefona bez njihovog odobrenja.

Bag aktivira kameru kada korisnik iz Facebook aplikacije otvori fotografiju ili video preko cijelog ekrana (fullscreen).

Nakon zatvaranja videa ili fotografije, ili njihovog sklanjanja u stranu, Facebook interfejs nestaje sa ekrana dok na njemu ostaje prikaz sa kamere.

Greška se pojavila u posljednjoj verziji Facebook aplikacije (246), instaliranoj na posljednju verziju iOS-a (13.2.2) na iPhone-u 6S. Isti bag je potom primijećen na više različitih verzija iPhone-a, piše Mashable.

Izgleda, međutim, da se bag ne javlja kod starije, 12-te verzije, operativnog sistema. Sajt TheNextWeb navodi da se greška ne javlja ni kod iOS-a 13.1.

A dok Facebook ne izbaci “zakrpu”, korisnicima ostaje pitanje:

Da li bag aktivira kameru odmah po otvaranju Facebook-a, pa ona radi sve vrijeme korišćenja aplikacije ili se kamera aktivira prilikom “prelaska” između dva različita prikaza na ekranu?

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve