Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Novi dizajn: Gmail uskoro drugačiji za sve

Najveća razlika je još jedan sidebar s ljieve strane, a uloga mu je da istakne Chat, Spaces i Meet

Još je u julu najavljeno da stiže novi Gmail, a u pitanju su promjene koje se najviše tiču izgleda. U to vrijeme nije bilo obavezno da se pređe na svježiji dizajn, ali rok ističe, pa će uskoro svi morati da se naviknu na novine.

PCPress.rs ImageGoogle je Gmail redizajn predstavio još u januaru, ali samo za ograničeni broj korisnika čiji su komentari i zamjerke pomagali da se poprave sve greške i riješe problemi. Tako je nastala konačna verzija, koja bi uskoro trebalo da stigne do svih. Nema dramatičnih promjena kada je interfejs u pitanju, a najveće promjene su u vezi s boljom integracijom Chat, Spaces i Meet servisa u Gmail.

Oni kojima se promjene nisu dopale mogli su da se vrate na staro, a preko Quick Settings taster i opcije “Go back to the original Gmail view”. Ta mogućnost nestaje do kraja novembra, pa će svi morati da gledaju u isti Gmail. To ne znači da postoje velike razlike u tome kako mejl funkcioniše – najviše su se promijenile boje.

PCPress.rs ImageNajveća razlika je još jedan sidebar s ljieve strane, a uloga mu je da istakne Chat, Spaces i Meet. Korisnici su sada dobili mogućnost da ga sklone, što u početku nije bio slučaj. Opcija nije očigledna, a potrebno je da se isključe Google Chat i Google Meet kako bi sidebar nestao, a preko “Customize” u okviru “Chat and Meet”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve