Utorak, 28 Marta, 2023
Rubrika:

Netflix ograničava dijeljenje lozinki u još više zemalja

Iz Netflixa nisu pružili informacije o cijenama takvog načina korišćenja ili odredili kada će tačno izmjena stupiti na snagu, ali izjava krajem prvog tromjesečja sugeriše da bi noviteti mogli stići negdje tokom aprila.

Streaming servis Netflix trenutno je u fazi u značajnih kadrovskih promjena, a ono što će korisnike najviše zanimati je činjenica da će tokom ovog tromjesečja proširiti svoja pravila o dijeljenju lozinki s ostalim korisnicima, onima koji nisu dio određenog domaćinstva, i na ostatak svijeta.

“Iako naši uslovi korišćenja ograničavaju upotrebu Netflixa na domaćinstvo, prepoznajemo da je ovo promjena za članove koji dijele svoj nalog s ostalima”, navode iz Netflixa. “Kako uvodimo dijeljenje uz plaćanje, korisnici u mnogim zemljama takođe će imati mogućnost dodatnog plaćanja ako žele da dijele Netflix s ljudima koji nisu dio istog domaćinstva”, objašnjavaju.

Nakon što pokrene mogućnost legalnog dijeljenja lozinki, Netflix kaže da očekuje određeni broj otkazivanja pretplata na svakom tržištu, ali da će dugoročne koristi od ljudi koji plaćaju za dodatne naloge rezultirati “poboljšanjem ukupnog prihoda”.

Iz Netflixa nisu pružili informacije o cijenama takvog načina korišćenja ili odredili kada će tačno izmjena stupiti na snagu, ali izjava krajem prvog tromjesečja sugeriše da bi noviteti mogli stići negdje tokom aprila.

Prošlog mjeseca britansko Odeljenje za intelektualnu svojinu (IPO) je objavilo da se dijeljenjem lozinki za Netflix krše zakoni o autorskim pravima. U Ujedinjenom Kraljevstvu i širom svijeta uobičajeno je da se lozinke za usluge streaminga dijele, uprkos tome što je to suprotno uslovima ugovora o usluzi, prenio je tada BBC.

U oktobru je streaming gigant uveo mogućnost korisnicima da lako prenesu svoj profil na novi oblik pretplate, čime ih podstiču da otvore sopstveni nalog ako ga trenutno dijele s prijateljem ili članom porodice. Netflix je takođe objavio novi alat koji vam omogućuje daljinsko upravljanje uređajima pomoću vašeg naloga i odjavljivanje neželjenih prijatelja ili članova porodice s njega.

Netflix je već testirao razne načine za suzbijanje dijeljenja lozinki u Južnoj Americi i počeo je da poziva korisnike u Čileu, Kostarici i Peruu da plate dodatni podnalog ako streamer otkrije da neko ko koristi nalog živi van njihove kuće.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve