Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Neko ga baš voli, neko ga baš mrzi – ovo je smajli koji je najviše korišćen u ovoj godini

Prema podacima Unicode konzorcijuma, ponavlja se devet od deset onih iz 2019. godine, koja je bila posljednja godina sa objavljenom listom

Uprkos preziru generacije Z, emodžji suza od smijeha su najčešće korišćeni u godini koja dolazi.

Prema pisanju Njujork tajmsa, pandemija je uticala na sve aspekte života, od mode do hrane, ali je jedna stvar ostala ista – emodžiji koje šaljemo.

Prema podacima Unicode konzorcijuma, ponavlja se devet od deset onih iz 2019. godine, koja je bila posljednja godina sa objavljenom listom.

Crveno srce je bilo na drugom mjestu, dok broj jedan nije iznenadio stručnjake.

“Mnogi ljudi mogu da se poistovete sa tim, čak i ako statistika ne bi izgledala potpuno isto ako pitate generaciju Z”, kaže Aleksandar Robertson, istraživač u Guglu.

Posmatrano po platformama, situacija je nešto drugačija. Na Tviteru su suze od smijeha na drugom mjestu, dok su emodžiji koji plaču na prvom mjestu.

Činjenica da je velika većina standardnih 10 ostala u upotrebi uprkos pandemiji govori u prilog njihovoj fleksibilnosti.

“Ovo govori da ne moramo da komuniciramo širok spektar termina kao i veoma specifične koncepte“, kaže kreativni direktor Google-a Dženifer Danijel koja dalje objašnjava da nam nijesu bili potrebni covid emoji jer postoje bicepsi, zakrpa i slično .

Zanimljivost koju otkriva statistika je da je emodži mikroba skočio u upotrebi sa 1086. na 477. mjesto, ali nije bio među najkorišćenijima.

“Imamo još mnogo čemu da se smijejemo i plačemo, bez obzira da li je u pitanju pandemija ili ne”
, rekla je ona.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve