Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Najnovija “čuda tehnologije” koja će vam olakšati svakodnevnicu

Tehnologija svaki dan iznova olakšava živote i zabavlja ljude, a stranica Esquire donosi listu najnovijih sprava koje su veoma korisne i zabavne za upotrebu.

“Pure Siesta Charge” je spravica koja će zauvijek promijeniti način punjenja vašeg telefona. Zaboravite dane kada vam se dešavalo da tek ujutro shvatite da vam se telefon nije punio, jer ova sprava radi tako što puni telefon preko bežičnog signala. Sve što je potrebno jeste postaviti mobilni telefon na ovaj uređaj koji je ujedno i sat i radio, te ga ostaviti tu dok se ne napuni. Cijena iznosi 150 eura.

Za samo 350 eura kupite jedinstveni doživljaj muzike koji vam pružaju slušalice Denon AH-GC30, a koje u potpunosti blokiraju zvukove s vana i tako vam pružaju mogućnost potpunog uživanja u zvuku muzike. Baterije ovih slušalica traju 20 sati, a idealne su za korištenje u avionu i kancelariji.

Za sve one koji odmah žele vidjeti “opipljive” rezultate svojih fotografija, tu je Polaroid OneStep 2 koji košta samo 140 dolara, a ima jak blic, odličan print i pojednostavljene opcije za razliku od njegovih preteča.

DJI Osmo Pocket je tu da sačuva sve spontane uspomene te da napravi kvalitetne snimke svih događaja koji se dešavaju u pokretu. Videozapisi koje pravi su u 4K rezoluciji, a kamera ima odličnih 12 megapiksela. Ovu džepnu spravicu možete nabaviti za 384 eura.

Ukoliko tražite izdržljiv bluetooth zvučnik, Tivoli Andiamo je pravi izbor za vas. Za ukupno 220 eura dobićete mali zvučnik koji može stati na vaš dlan, a čija baterija traje 20 sati.

Društvene mreže vrve od 360 videa, a za 90 eura možete nabaviti Samsungovu kameru kojom i vi možete napraviti svoj videozapis. Uz kameru Samsung Gear 360 ćete dobiti i objektiv kojim možete praviti odlične fotografije sa 180 stepeni.

Obični eksterni punjači mogu napuniti telefon do tri puta, ali Anker PowerCore 20100 nadmašuje sva vaša očekivanja i nudi energiju za čak sedam punjenja. Njegov elegantni dizajn i oblik savršeno će se uklopiti u sadržaj vaše torbe, a pritom je neće puno otežati sa svojih 365 grama. Ovaj punjač košta 38 eura.

RHA MA650 bežične slušalice idealne su za treninge po kiši ili u bučnoj teretani, one su vodootporne i u potpunosti blokiraju zvuk koji dolazi s vana, a koštaju samo 115 eura. Dovoljno su čvrste da ne ispadaju iz ušiju, ali i dovoljno savitljive da se ne slome u vašoj torbi.

Za sve ljubitelje kafe napravljena je posebna termos-boca u kojoj je moguće odmah napraviti kafu. Ona u sebi sadrži drobilicu za zrna kafe, filter i čašu u kojoj će napravljena kafa stajati. Potrebno je dodati zrna kafe i provrelu vodu i kafa će biti spremna za nekoliko sekundi. Ta šolja može se kupiti za 40 eura.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve