Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Milioni bi mogli biti blokirani iz Word, Outlook i Powerpoint programa ovog mjeseca

Od 17. avgusta mnogi od onih koji još uvijek koriste IE11 mogu doživjeti neprijatno iznenađenje kada budu pokušali da pogledaju email-ove u Outlook-u ili da kucaju u web verziji programa Word

Microsoft 365 upozorava korisnike na veliku promjenu koja stupa na snagu kasnije ovog mjeseca i evo svega što treba da znate.

Microsoft želi da pređete na novi Edge

Korisnici Microsoft 365 bi mogli biti blokirani u korišćenju određenih aplikacija ili bi mogli da iskuse pogoršanje korisničkog iskustva kasnije ovog mjeseca. Razlog je što popularni paket aplikacija koje su dio ove pretplate više neće raditi kada koristite Internet pretraživač Internet Explorer 11 (IE11). Vijest o ovoj promjeni prvi put je objavljena krajem prošle godine, a Microsoft je korisnicima dao dovoljno vremena da pređu na najnoviji Edge softver ili rivalske pretraživače, poput Chromea.

Uprkos tim ranim upozorenjima, najnoviji statistički podaci pokazuju da milioni i dalje koriste Internet Explorer 11 sa ovim zastarjelim browser-om koji čini oko četiri odsto ukupnog tržišta. Nažalost, od 17. avgusta mnogi od onih koji još uvijek koriste IE11 mogu doživjeti neprijatno iznenađenje kada budu pokušali da pogledaju email-ove u Outlook-u ili da kucaju u web verziji programa Word.

Objašnjavajući više u postu na blogu Microsoft je rekao: „Od 17. avgusta 2021. aplikacije i usluge Microsoft 365 više neće podržavati Internet Explorer 11 (IE11), a korisnici mogu imati degradirano iskustvo ili se neće moći povezati s tim aplikacijama i uslugama . Ove aplikacije i usluge postepeno će se ukidati nedjeljama i mjesecima kako bi se obezbijedio nesmetan završetak podrške, a svaka aplikacija i usluga će se ukinuti prema nezavisnim rasporedima“.

Uz kraj podrške, korisnici neće dobiti nikakve nove funkcije ili nadogradnje, a Microsoft takođe kaže da će se iskustvo vremenom pogoršavati, sve dok se aplikacije i usluge potpuno ne isključe. Naravno, da bi riješio sve ove nadolazeće probleme, Microsoft želi da sve prebaci na svoj najnoviji Edge softver. Ovaj novi browser objavljen je 2020. godine i sve je jači. Početkom prošle godine Edge je imao 7,02 posto tržišta pretraživača i zaostajao je za Firefoxom. Ali do kraja godine, Microsoft-ova ponuda je doživjela rast tržišnog udjela za četiri odsto i preskočila je pretraživač Mozille.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve