Jasno je da digitroni služe za računanje, ali kompleksniji zadaci podrazumijevaju i poznavanje načina na koji se neki matematički problemi rješavaju. Microsoft je odlučio da riješi ovaj problem, te lansirao Microsoft Math Solver.

Ova aplikacija je zanimljiva najprije zbog toga što može da rješava i nešto kompleksnije matematičke probleme, a najbolji dio je što korisnik čak ne mora ni da unese problem u aplikaciju – dovoljno je da skenira ručno ispisani zadatak, te dalje računanje prepusti vještačkoj inteligenciji. Aplikacija se tako oslanja na AI sistem, a ukoliko se naiđe na problem koji ne može da se riješi, aplikacija korisnika preusmjerava na Bing gdje može dalje da traga za rješenjem.

Aplikacija nije tu samo da bi servirala rješenja na tacni, već nudi i korisne video tutoriale, što korisnicima omogućava da bolje razumiju neki matematički koncept, te u budućnosti samostalno rješavaju slične zadatke. Math Solver aplikacija je još uvijek u beta verziji, a zainteresovani već mogu da je testiraju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve