Ranije ove godine, Microsoft je najavio da će prestati sa izdavanjem MSDN Magazine-a, što je izazvalo bojazan šta će se desiti sa MSDN i TechNet forumima, koji su imali ogroman broj korisnih informacija vezanih za proizvode namijenjene poslovnim korisnicima. Sada se zna da je Microsoft planirao da ove baze podataka migrira na novi sajt koji je nazvan Microsoft Q&A.

Kompanija je opisala novi sajt kao način da se brzo dođe do relevantnih informacija u vezi tehničkih problema, koje su postovali eksperti iz zajednice, kao i inženjeri iz Microsoft-a. Ovo neće biti zamjena za klasičnu tehničku podršku, već mjesto gdje će ljudi moći da pronađu brzo rješenje za neke probleme sa kojima se srijeću tokom upotrebe poslovnih Microsoft proizvoda.

Sajt će raditi na principu postavljanja upita u polju za pretragu, nakon čega će se prikazati postovi u kojima bi mogao da bude odgovor na postavljeno pitanje. Kao dodatak, korisnici mogu da prate određene postove i da taguju osobe od kojih žele da primaju dodatne informacije.

Trenutno se na sajtu nalazi najviše informacija koje su vezane za Azure Cloud platformu, a dostupne su i teme u vezi Partner Center API-ja i Universal Windows Platform-e. Nove teme biće dodavane u narednih nekoliko mjeseci i očekuje se da će Microsoft Q&A biti potpuno funkcionalan sredinom 2020. godine.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve