Ljubitelji iPhonea spremni da daju 600 dolara više za njegovu verziju “na preklop”

Prema analizi kuće UBS, kada se konačno u prodaji pojavi model Galaxy Fold, Samsung će najvjerovanije zauzeti poziciju lidera na tržištu u segmentu preklopnih telefona

Apple bi u naredne dvije godine mogao da predstavi svoje prve uređaje sa ekranima na preklop, navodi se u analizi kuće UBS koju je preneo američki CNBC, prema kojoj bi takvi uređaji američkom tehnološkom gigantu mogli da donesu dodatne prihode.

Foto: Ilustracija

Prema analizi kuće UBS, kada se konačno u prodaji pojavi model Galaxy Fold, Samsung će najvjerovanije zauzeti poziciju lidera na tržištu u segmentu preklopnih telefona.

Na Apple se, međutim, neće dugo čekati, pošto bi prvi preklopni uređaji iz Kupertina mogli da se pojave već sledeće, mada realniju mogućnost predstavlja 2021. godina.

Imajući u vidu višegodišnju praksu razvoja novih uređaja, i kompanijske “šablone” po kojima se takav razvoj odvija, nije nikakva tajna da u Appleu ispituju sve okolnosti za plasiranje “preklopivog” uređaja, ali je veoma izvjesno da to neće biti iPhone, piše CNET.

Apple “posvećeno radi na takvoj tehnologiji”, koja će prvo biti primijenjena kod iPad uređaja, a tek onda implementirana na iPhone, navodi taj sajt.

Kasnije predstavljanje iPhonea “na preklop” Appleu bi omogućilo nižu cijenu, a samim tim i bolju prihvaćenost od strane kupaca, navodi se u analizi.

U anketi, koji je UBS sproveo među korisnicima Appleovih uređaja, jedna trećina anektiranih je rekla da bi za takav uređaj bila voljna da plati i 500 do 600 dolara više u odnosu na standardnu cijenu iPhonea.

A to je cijena koja je niža od 2.000 dolara, što je iznos koji je na predstavljanju, za sada još uvijek na tržištu nedostupnog, Samsunga Galaxy Fold najavljena za taj model.

Komentari

avatar