Lični podaci korisnika “otišli” u reklame, Twitter se izvinjava

Kako je navedeno iz Twitter-a, informacije koje korisnici navedu u sistemu radi bezbjednosti njihovog profila, slučajno su iskorišćene u uslugama kompanije za reklamiranje "Tailored Audiences" i "Partner Audiences"

Platforma društvene mreže Twitter uputila je izvinjenje svojim korisnicima navodeći da su informacije o imejl adresama i brojevima telefona njihovih korisnika slučajno korišćene u uslugama reklamiranja.

Foto: GettyImages / Leon Neal

Kako je navedeno iz Twitter-a, informacije koje korisnici navedu u sistemu radi bezbjednosti njihovog profila, slučajno su iskorišćene u uslugama kompanije za reklamiranje “Tailored Audiences” i “Partner Audiences”.

“Ovo je bila greška. Izvinjavamo se zbog toga”, navedeno je u saopštenju.

Navodi se takođe da nije poznato koliki je broj korisnika čiji su podaci greškom podijeljeni, ali kako bi sve bilo transparentno, o ovom slučaju obavješteni su svi korisnici.

Naglašeno je da se lični podaci na bilo koji način ne dijele sa partnerima i trećim osobama. Podvučeno je da je ovaj problem otkriven 17. septembra i da se telefonski i imejl podaci korisnika u tom periodu nisu koristili u uslugama reklamiranja.

Još jednom je upućeno izvinjenje i naglašeno je da su preduzete sve mjere kako ubuduće ne bi došlo do slične situacije.

Komentari

avatar