Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Kršenje autorskih prava: Twitter pušta filmove

Primjera kršenja je mnogo – jedan korisnik je na primjer postavio film The Fast and the Furious: Tokyo Drift, a podijeljen na dvominutne klipove, što je na kraju bilo čak 50 tvitova

Situacija na platformi Twitter se komplikuje iz dana u dan. Neki predviđaju da mreža neće još dugo potrajati, a najnoviji problem je u vezi s kršenjem autorskih prava.

U pitanju su nove pukotine na ovoj platformi, a radi se o tome da korisnici dijele cijele filmove. Postovi ostaju na mreži, jer izgleda da nema ko da ih skloni. To ukazuje na problem nepoštovanja autorskih prava, a situacija bi mogla još da se pogorša i da dovede do brojnih tužbi. Primjera kršenja je mnogo – jedan korisnik je na primjer postavio film The Fast and the Furious: Tokyo Drift, a podijeljen na dvominutne klipove, što je na kraju bilo čak 50 tvitova.


Teško da bi neko mogao da uživa u gledanju filmova na Twitter-u, pa se pretpostavlja da je cilj onih koji ih dijele da ugroze platformu. Tu su i drugi filmovi, a neki postovi su postali viralni. Dijele se i serije, na primjer Sunđer Bob, a ostaje da se vidi hoće li preostali zaposleni uspjeti da riješe problem.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve