Google je otkazao konferenciju za I/O (input/output) programere zbog koronavirusa. Većina sektora odlučila je da su velika okupljanja trenutno loša ideja.

Foto: depositphotos/Carsten Koall Stringer

Proljećni niz tehnoloških emisija Silikonske doline nastavlja da se smanjuje usljed epidemije: Guglova konferencija za I/O programere 2020. godine na kojoj predstavljaju nove tehnologije, uređaje, aplikacije i servise otkazana je jer su u kompaniji zabrinuti zbog koronavirusa.

“Zbog koronavirusa (COVID-19), i u skladu sa zdravstvenim uputstvima CDC-a, VHO-a i drugih zdravstvenih organizacija, odlučili smo da otkažemo događaj Google I/O”, saopštila je kompanija. Umjesto da na jednom mjestu okupimo gomilu ljudi koji tako mogu da se zaraze “istražićemo druge mogućnosti da se Google I/O razvija kako bi se najbolje povezali sa našom zajednicom programera”, sa velikim fokusom da kominiciramo putem mreže.

Svako ko je kupio ulaznicu za I/O 2020. dobiće povraćaj do 13. marta, stoji na Guglovom sajtu, a svim registrovanim učesnicima za 2020. godinu, automatski će biti “produženi poziv” za sledeću 2021. godinu.

Gugl vjerovatno nije poslednja kompanija koja će odustati od konferencije uživo ovog proljeća. Fejsbuk je prošle nedjelje otkazao svoju konferenciju za programere F8, koja je trebalo da počne 5. maja. Sledećeg dana otkazana je Konferencija razvojnih igara, koja je trebala da počne 16. maja.

Bezbroj drugih industrija i sektora radi isto. Na primjer, autoindustrija je ukinula ovogodišnji sajam automobila u Ženevi. Ni u akademskim krugovima nisu imuni – jedna od najvećih svjetskih fizičkih konferencija, martovski sastanak Američkog društva fizičara trebalo je da počne ove nedjelje i umjesto toga je otkazan u poslednjem trenutku iz istog razloga.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve