Subota, 30 Septembra, 2023
Rubrika:

Korisnici zbog Reelsa provode 24 odsto više vremena na Instagramu

Iako nema tačnih podataka, Zuckerberg tvrdi da je broj mjesečno aktivnih korsnika povećan na svim Metinim platformama

Prema tvrdnjama prvog čovjeka kompanije Meta Marka Zuckerberga, Reels je dao značajan doprinos Instagramu jer korisnici zahvaljujući ovom formatu provode više vremena na društvenoj mreži.

Kada je Instagram lansirao Reels i obećao da će fokusirati platformu na video, mnogi korisnici su se protivili uključujući slavne ličnosti, a među njima je i Kylie Jenner koja je zahtijevala da “Instagram ponovo bude Instagram”.

U početku je Reels bio tek loša verzija TikToka, međutim, čini se da su se stvari promijenile. Zuckerberg je saopštio da je vrijeme koje korisnici provode na Instagramu povećano za 24 posto, a zasluge je pripisao upravo Instagram Reelsu.

“Reels nastavlja rasti brzo na Facebooku i Instagramu. Takođe, postaje više društven jer resheruju Reels više od 2 milijarde puta svakog dana, što je dvostruko više u odnosu na proteklih šest mejseci. Reels povećava ukupni engagement aplikacije i mi vjerujemo da povećavamo udio na tržištu videa kratke forme”, dodao je Zuckerberg.

Međutim, Reels ne napreduje samo zbog objavljivanja i gledanja klipova, nego i zbog vještačke inteligencije. Zuckerberg je kazao da su sistemi rankinga i AI preporuke donijeli mnogo rezultata koje kompanija vidi danas u svom discovery engineu, Reelsu i oglasima.

Iako nema tačnih podataka, Zuckerberg tvrdi da je broj mjesečno aktivnih korsnika povećan na svim Metinim platformama.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve