Takozvani „Rat za Huawei“ dobio je još jedan preokret i to tako što je kineska vlada zabranila američku tehnologiju u svim vladinim ustanovama.

Bilo je pitanje vremena kada će Kina da uzvrati udarac, te počne sa mjerama zabrane koje utiču na poslovanje kompanija koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država. To se konačno i dogodilo, a u trenutku kada su u Pekingu svim javnim institucijama naloženo da se oslobode računarske opreme koja je proizvedena u stranim zemljama. Tako bi Kina do 2022. godine trebalo da sve strane proizvode zamijeni lokalnim, a ovo nije prvi put da je ova zemlja američke proizvode javno proglasila nepoželjnim na njenoj teritoriji.

I druge zemlje sve više rade na tome da se favorizuje tehnologija proizvedena od strane lokalnih proizvođača, pa će kompanije kao što je Microsoft u bliskoj budućnosti pretrpjeti ozbiljan udarac, a ništa bolje neće proći ni Dell, HP i Apple. Na kraju se ističe da, kada je tehnologija u pitanju, nije sasvim jednostavno da se definiše šta je lokalni proizvod, budući da lokalni proizvođači kao što je kineska kompanija Lenovo koriste čipove američkog Intel-a, dok hard diskovi dolaze iz korejskog Samsung-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve