Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Kad društvene mreže stignu na WhatsApp

Najnovija WhatsApp opcija donosi drugačiji tip poruka u najpopularniju aplikaciju za komunikaciju s prijateljima, članovima porodice i ostalima. U pitanju je Channels, koja WhatsApp približava društvenim mrežama

Iz kompanije Meta kažu da se radi o bezbjednom načinu za praćenje sadržaja koji su važni. Sve liči na Twitter feed, samo bez statistike i reply momenta.

Tako su kreatori dobili još jedan kanal uz pomoć kojeg mogu da dijele najvažnije vijesti o onome što rade. Pratiocima mogu da šalju fotografije, video sadržaje, ankete, tekstualne poruke i stikere, pa je nova funkcija i neka vrsta alata za promovisanje.
U saopštenju stoji da se planiraju i načini za monetizovanje sadržaja u okviru Channels, jer se na kraju sve radi zbog zarade.Bezbjednost je na prvom mjestu, pa se zbog toga ne vide podaci o administratoru koji vodi komunikaciju, a podijeljeni sadržaji se čuvaju do 30 dana, nakon čega se brišu. Tu je i opcija koja omogućava zabranu pravljenja skrinšotova. Sve je dakle bezbjedno, a ovo je logičan korak koji su mnogi dugo čekali, budući da Telegram već ima nešto slično. WhatsApp polako postaje nešto više od aplikacije za slanje poruke, a ovo je još jedan u nizu koraka u tom smjeru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve