Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Kad ChatGPT stigne u Gmail i Google Docs

Sprema se tekst-bot koji će jednog dana sastavljati mejlove i druge tekstove umjesto korisnika

AI stiže u sve sfere ljudskog života, pa već izlazi i iz frižidera. Potpuno je logično da velike kompanije žele da prate trendove i da chatbotove novog doba implementiraju u svoje proizvode.

I Google ide u tom smjeru, pa sprema opcije koje liče na ChatGPT. Prvi će ih dobiti Google Search, ali stižu i na Google Docs i Gmail. Sprema se i tekst-bot koji će jednog dana sastavljati mejlove i druge tekstove umjesto korisnika. Otkad kucamo skoro da smo zaboravili da pišemo, a izgleda da ćemo uskoro i tastaturu ostaviti za sobom.

Iz kompanije kažu da ove funkcije još nisu spremne, te da vijesti samo skiciraju ono što nas čeka u budućnosti. Jasno je da je ChatGPT unio paniku u Google redove, pa je pritisak veliki. Stručnjaci se nadaju da žurba neće napraviti ono što se dogodilo s platformom Google+, koja je i sama bila rezultat pritisaka i odgovor na uspon društvenih mreža.

Novina ima i ime: „Help me write“ (pomozi mi u pisanju), a AI će na osnovu osnovnih informacija sastavljati sve i svašta, najčešće odgovore na mejlove. Konkurencija je ozbiljna, pa ostaje da se vidi ko će biti prvi – Microsoft već radi na sličnim opcijama za Office.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve